Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a v míse dobře rozmačkáme. Z mouky, soli, hery, krupicového cukru a žloutku vytvoříme těsto. Poté do něj přimícháme brambory a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na dva díly a z každé vyválíme placku. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme. Jednu placku položíme na vymazaný plech a pokryjeme jablky. Pokropíme šťávou z půlky citronu, posypeme skořicí, moučkovým cukrem a rozinkami. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a položíme na něj druhou placku. Koláč potřeme bílkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova, pak jej pocukrujeme.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem