Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. V míse je propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a dochutíme solí a pepřem. Přidáme přiměřeně krupičku, případně trochu mléka.
Do směsi zamícháme uvařené a posekané houby. Pekáč vymažeme a vysypeme, rozetřeme těsto a trochu polijeme vyvařenou vodou z hub. Upečeme do zlatova.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika