Bramborový makovec

3.3

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g brambory
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • skořice
    • hřebíček
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 100
      g mák mletý
    • 40
      g krupice
    • citronová kůra
    • 150
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého hřebíčku, citronovou kůru, mák, prášek do pečiva a nakonec vmícháme sníh ze 2 bílků.
  • Těsto dáme do vymazané vysypané dortové nebo koláčové formy a pečeme na 175 °C. Necháme vychladnout a mažeme rybízovou zavařeninou nebo polijeme polevou.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: