Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky, houby pokrájíme, přidáme trochu oleje (asi 2 lžíce), 2 lžíce sójové omáčky, prolisovaný česnek, vejce, sůl, koření, vegetu, trochu kmínu, bazalku a společně zamícháme. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout (aby nepálily). Nakrájíme je, posypeme trochou bazalky, kmínu, soli, papriky a promícháme.
Maso vysypeme na brambory posypané a promíchané s bazalkou, kmínem, paprikou a solí. Vše smícháme, navrch dáme trochu másla a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180–200 °C.
Potom brambory odkryjeme a necháme ještě dopéct dokřupava. 10 minut před dopečením naskládáme na brambory plátky šunky, vše zasypeme sýrem a necháme dopéct a sýr rozpustit.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy