Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky, houby pokrájíme, přidáme trochu oleje (asi 2 lžíce), 2 lžíce sójové omáčky, prolisovaný česnek, vejce, sůl, koření, vegetu, trochu kmínu, bazalku a společně zamícháme. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout (aby nepálily). Nakrájíme je, posypeme trochou bazalky, kmínu, soli, papriky a promícháme.
Maso vysypeme na brambory posypané a promíchané s bazalkou, kmínem, paprikou a solí. Vše smícháme, navrch dáme trochu másla a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180–200 °C.
Potom brambory odkryjeme a necháme ještě dopéct dokřupava. 10 minut před dopečením naskládáme na brambory plátky šunky, vše zasypeme sýrem a necháme dopéct a sýr rozpustit.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka