Bramborový oběd

3.75

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g šunka
    • 1
      kg brambory
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • vegeta
    • pepř mletý
    • bazalka
    • sojová omáčka
    • kmín
    • 100
      g sýr na strouhání
    • mletá paprika sladká
    • 300
      g točený salám slovenský
    • 100
      g salám suchý
    • olej
    • hříbky mohou být i čerstvé

Postup přípravy receptu

  • Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky, houby pokrájíme, přidáme trochu oleje (asi 2 lžíce), 2 lžíce sójové omáčky, prolisovaný česnek, vejce, sůl, koření, vegetu, trochu kmínu, bazalku a společně zamícháme. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout (aby nepálily). Nakrájíme je, posypeme trochou bazalky, kmínu, soli, papriky a promícháme.
  • Maso vysypeme na brambory posypané a promíchané s bazalkou, kmínem, paprikou a solí. Vše smícháme, navrch dáme trochu másla a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180–200 °C.
  • Potom brambory odkryjeme a necháme ještě dopéct dokřupava. 10 minut před dopečením naskládáme na brambory plátky šunky, vše zasypeme sýrem a necháme dopéct a sýr rozpustit.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: