Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky, houby pokrájíme, přidáme trochu oleje (asi 2 lžíce), 2 lžíce sójové omáčky, prolisovaný česnek, vejce, sůl, koření, vegetu, trochu kmínu, bazalku a společně zamícháme. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout (aby nepálily). Nakrájíme je, posypeme trochou bazalky, kmínu, soli, papriky a promícháme.
Maso vysypeme na brambory posypané a promíchané s bazalkou, kmínem, paprikou a solí. Vše smícháme, navrch dáme trochu másla a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180–200 °C.
Potom brambory odkryjeme a necháme ještě dopéct dokřupava. 10 minut před dopečením naskládáme na brambory plátky šunky, vše zasypeme sýrem a necháme dopéct a sýr rozpustit.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny