Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky, houby pokrájíme, přidáme trochu oleje (asi 2 lžíce), 2 lžíce sójové omáčky, prolisovaný česnek, vejce, sůl, koření, vegetu, trochu kmínu, bazalku a společně zamícháme. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout (aby nepálily). Nakrájíme je, posypeme trochou bazalky, kmínu, soli, papriky a promícháme.
Maso vysypeme na brambory posypané a promíchané s bazalkou, kmínem, paprikou a solí. Vše smícháme, navrch dáme trochu másla a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180–200 °C.
Potom brambory odkryjeme a necháme ještě dopéct dokřupava. 10 minut před dopečením naskládáme na brambory plátky šunky, vše zasypeme sýrem a necháme dopéct a sýr rozpustit.
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky