Sójový prejt Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme sóju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou… více o Sójový prejt
Bramborový oběd Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky,… více o Bramborový oběd
Bramborový makovec Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční dorty: Inspirujte se tipy, jak je upéct… Velikonoční dort je krásný způsob, jak oslavit příchod jara a zpříjemnit si sváteční chvíle s… Celý článek
Tradiční velikonoční sladkosti trochu jinak: Beránek a mazanec v… Jestli si svůj velikonoční stůl nedokážete představit bez tradičního beránka, mazance,… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční cukroví: Inspirujte se tipy, jak ho… Krásně nazdobené cukroví nemusíte dělat jen na Vánoce. Pokud máte rádi kreativní tvoření,… Celý článek
Pikantní žebírka Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 stupňů 40-50minut.Neustále poléváme šťávou, která… více o Pikantní žebírka
Pizza - Langoše Ohřát mléko (nevařit), do něj rozdrobit kvasnice, přidat kostku cukru a udělat kvásek, nechat kynout v teple. Do… více o Pizza - Langoše
Královský štrúdl Nejprve si uděláme 9 palačinek, poté začneme s přípravou náplní: tvaroh rozmícháme se 100 g cukru a 1 vejcem, mák… více o Královský štrúdl
Nugátový řez Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou (můžeme použit pouze pečící papír), vejce šleháme s cukrem a trochou… více o Nugátový řez
Velikonoční omáčka Vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a vidličkou je dobře pomačkáme. Promícháme se smetanou, křenem, ochutíme solí a cukrem… více o Velikonoční omáčka
Paprikové brambory s okurkami Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik… více o Paprikové brambory s okurkami
Olivová marináda Všechny ingredience smícháme, můžeme přidat i trochu chilli. Oleje dáváme tolik, aby bylo maso v marinádě ponořeno.… více o Olivová marináda
Jarní velikonoční nádivka - veku rozkrájíme na kostičky - zalijeme mlékem v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme rozležet - vepřové maso… více o Jarní velikonoční nádivka
Dezert Tiramisu Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a rozmícháme. Poté přidáme mascarpone. Vše smícháme. Bílky… více o Dezert Tiramisu
Oblíbené vafle Rozšlehejte vejce a postupně přidávejte mléko, cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec vychladlé máslo. Před pečením… více o Oblíbené vafle
Barevné pomazánky – z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Jahodový zákusek II. Na upečený piškotový korpus natřeme 2 uvařené, teplé, jahodové pudinky. Do dvou ušlehaných šlehaček opatrně vmícháme 2… více o Jahodový zákusek II.