ml
zakysaná smetana
čím více procent tuku, tím chutnější
šunkový salám
7 cm
7
ks
nakládané okurky
2
plechovka
sterilovaná zelenina
hrášek s mrkví
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Všechny suroviny nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky a zamícháme. Necháme v chladu pár hodin uležet, nejlepší je salát až druhý den, pokud zbyde.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly