Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut.
Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve větší míse přidejte k bramborám s vejci na kolečka nakrájenou papriku, nasekanou cibulku a rukolu.
Z oleje, hořčice, semínek, citronové šťávy, soli a pepře připravte dresink. Opatrně vmíchejte do salátu a ozdobte čerstvou petrželkou.
//**Tip:** Zajímavou chuť dodá dresinku také lžíce medu.//
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari