Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut.
Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve větší míse přidejte k bramborám s vejci na kolečka nakrájenou papriku, nasekanou cibulku a rukolu.
Z oleje, hořčice, semínek, citronové šťávy, soli a pepře připravte dresink. Opatrně vmíchejte do salátu a ozdobte čerstvou petrželkou.
//**Tip:** Zajímavou chuť dodá dresinku také lžíce medu.//
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem