Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

3.25

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Špíz
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 5
      ks brambory menší
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g slanina
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Omáčka
    • 5
      stroužek česnek
    • 5
      ks tavený sýr
    • 1
      kelímek smetana
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

  • Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrtky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle –⁠ brambora, paprika, cibule, slanina, cuketa, brambora... a dokola, dokud není špejle plná zeleniny s brambory. Na pekáček kápneme troku oleje nebo dáme kousek másla (tak dvě lžíce stačí) a špízy klademe na pekáč. Posypeme libovolným kořením, pokud máme raději lepší chuť. Můžeme použít kari, grilovací, papriku mletou, chilli, cokoliv (nebo také bez koření, jen se solí) a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme cca 20 minut.
  • Omáčku ke špízům uděláme tak, že na teflonovou pánvičku nalijeme potřebné množství smetany a necháme ji zahřát. Potom vložíme nastrouhaný sýr a tavený sýr, nastrouhaný česnek a necháme vše prohřát a roztát ve smetaně. Trošku přisolíme. Takto připravenou omáčkou poléváme připravené špízy dle chuti.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: