Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrtky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle – brambora, paprika, cibule, slanina, cuketa, brambora... a dokola, dokud není špejle plná zeleniny s brambory. Na pekáček kápneme troku oleje nebo dáme kousek másla (tak dvě lžíce stačí) a špízy klademe na pekáč. Posypeme libovolným kořením, pokud máme raději lepší chuť. Můžeme použít kari, grilovací, papriku mletou, chilli, cokoliv (nebo také bez koření, jen se solí) a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme cca 20 minut.
Omáčku ke špízům uděláme tak, že na teflonovou pánvičku nalijeme potřebné množství smetany a necháme ji zahřát. Potom vložíme nastrouhaný sýr a tavený sýr, nastrouhaný česnek a necháme vše prohřát a roztát ve smetaně. Trošku přisolíme. Takto připravenou omáčkou poléváme připravené špízy dle chuti.
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček