Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrtky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle – brambora, paprika, cibule, slanina, cuketa, brambora... a dokola, dokud není špejle plná zeleniny s brambory. Na pekáček kápneme troku oleje nebo dáme kousek másla (tak dvě lžíce stačí) a špízy klademe na pekáč. Posypeme libovolným kořením, pokud máme raději lepší chuť. Můžeme použít kari, grilovací, papriku mletou, chilli, cokoliv (nebo také bez koření, jen se solí) a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme cca 20 minut.
Omáčku ke špízům uděláme tak, že na teflonovou pánvičku nalijeme potřebné množství smetany a necháme ji zahřát. Potom vložíme nastrouhaný sýr a tavený sýr, nastrouhaný česnek a necháme vše prohřát a roztát ve smetaně. Trošku přisolíme. Takto připravenou omáčkou poléváme připravené špízy dle chuti.
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou