Bramborový třesanec

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1500
      g brambory
    • sůl
    • sádlo na pekáč
    • vejce
    • 500
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly obalené v mouce –⁠ nesmí se spojit do jednolité masy. Pekáč vymažeme hodně sádlem, vsypeme do něj brambory a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme do zlatova, jednou obrátit. Po upečení ještě domastíme. Také můžeme polít mlékem s rozšlehaným vejcem a nechat dopéct.
  • Podáváme k masovým pokrmům, ale chutnají i jen s mlékem nebo kyškou.
Zařazení: Brambory

Podobné recepty

Použité suroviny: Brambory Hrubá mouka Sádlo Sůl Vejce

Doporučujeme

Další doporučené recepty: