Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly obalené v mouce – nesmí se spojit do jednolité masy. Pekáč vymažeme hodně sádlem, vsypeme do něj brambory a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme do zlatova, jednou obrátit. Po upečení ještě domastíme. Také můžeme polít mlékem s rozšlehaným vejcem a nechat dopéct.
Podáváme k masovým pokrmům, ale chutnají i jen s mlékem nebo kyškou.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka