Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí.
Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdélník silný 1 cm. Na něj rozetřeme náplň a svineme. Závin zabalíme do vlhkého ubrousku, konce dobře svážeme provázkem a ve vodě ve větší nádobě 30 minut vaříme.
Potom závin vybalíme z ubrousku, krájíme na plátky asi 2 cm silné.
Podáváme polité rozškvařenou slaninou s cibulí a zeleninovým salátem.
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage