Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme dvě třetiny nastrouhaného ementálu, uzené maso a rozmačkanou vnitřní část brambor. Do směsi přilijeme smetanu, osolíme, ochutíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Poté naplníme vydlabané půlky brambor. Posypeme zbývajícím nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou.
Zapékáme v předehřáté troubě při 160 °C cca 10 minut. Rozdělíme na porce a na talířích ozdobíme ředkvičkami na plátky a listy salátu.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci