Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme dvě třetiny nastrouhaného ementálu, uzené maso a rozmačkanou vnitřní část brambor. Do směsi přilijeme smetanu, osolíme, ochutíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Poté naplníme vydlabané půlky brambor. Posypeme zbývajícím nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou.
Zapékáme v předehřáté troubě při 160 °C cca 10 minut. Rozdělíme na porce a na talířích ozdobíme ředkvičkami na plátky a listy salátu.
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou