Slaninu nakrájíme na kostky a s troškou oleje rozškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, opražíme, vložíme na kolečka nakrájenou klobásu a ještě krátce opečeme.
Kapustu nakrájíme na nudličky a krátce v osolené vodě povaříme (asi 5 minut), scedíme a okapanou kapustu přidáme ke klobáse.
Opepříme, okořeníme kmínem a promícháme.
Do vymazaného pekáče vložíme polovinu nakrájených brambor, osolíme, rozložíme kapustu s klobásou, zakryjeme druhou polovinou brambor, osolíme a zalijeme vejci rozmíchanými v mléce. Zapečeme v troubě.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)