Perník s mandlemi a kokosem Vše smícháme šlehačem, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polijeme čoko polevou,… více o Perník s mandlemi a kokosem
Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou… více o Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré
Dalamánky s mandlemi Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce,… více o Dalamánky s mandlemi
Odhalte konečně tajemství alobalu. Opravdu záleží na tom, jestli… Hliníkovou fólii neboli alobal používáme už víc než sto let a stal se samozřejmou a oblíbenou… Celý článek
Medvědí česnek: 5 způsobů, jak ho můžete uchovat i po sezoně Je vám líto, že medvědí česnek, který v dubnu natrháte, si užijete jen na jaře? Pokud vám v… Celý článek
Pampelišky nejsou dobré jen na med a sirup! Vyzkoušejte… Někdo je považuje za otravný plevel, někdo zase za úžasnou surovinu, která se dá výborně… Celý článek
Víkendové lívance 5x jinak: Vyzkoušejte recepty pro lenochy,… Připravit někomu domácí lívance, ať už k víkendové snídani, odpolední svačině, nebo jako… Celý článek
Pikantní žebírka Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 stupňů 40-50minut.Neustále poléváme šťávou, která… více o Pikantní žebírka
Kokosové kostky tety Pelikánové V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru, přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1… více o Kokosové kostky tety Pelikánové
Kořeněná rajská omáčka Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm… více o Kořeněná rajská omáčka
Moje zemiakové placky Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hl. mouku, vajíčko, sůl, majoránku, cesnak, mletý pepř a… více o Moje zemiakové placky
Vepřová plec s hořčičnou omáčkou Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme dorůžova cibuli. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice… více o Vepřová plec s hořčičnou omáčkou
Cuketa se špenátem cibuli, špenát a cuketu nakrájenou na kosky rozvaříme a podusíme v míse si připravíme nakrájené rohlíky, nastrouhaný… více o Cuketa se špenátem
Piškotové brambůrky Krém: vše, kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá) až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a… více o Piškotové brambůrky
Krupicová kaše V hrnku mléka Mixíkem rozmícháme vejce (jde to i vidličkou, ale zůstávají žmolky), vlejeme do zbytku mléka. Přidáme… více o Krupicová kaše
Buchta s karamelovým krémem KRÉM: máslo a zkaramelizovaný salko vyšleháme,přidáme trochu rumu. … více o Buchta s karamelovým krémem
Cuketový koláč s čokoládovou… nastrouhat cuketu, osolit, nechat vypotit, pak slít vodu Našlehat vejce s cukrem a olejem, přidat moku s 1,5… více o Cuketový koláč s čokoládovou polevou
Zapečený květák se sýrovou omáčkou Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit… více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Lívance od Tatínka Smícháme mléko (vlažné 30 celsiusů ledové z lednice nebrat) mouku vejce špetku soli rošleháme hračičkové mužou… více o Lívance od Tatínka