Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám větší množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně umyjeme, NENÍ NUTNÉ LOUPAT, rozkrájíme na menší slabší kousky (plátky nebo hranolky nebo kostičky, stejně se trochu polámou při smažení). Stejně tak rozkrájíme cibuli a papriku. Pokud dáváme česnek, oloupeme ho a rozkrájíme na plátky a přidáváme o chvíli později než další suroviny.
Rozpálíme olej a vše dáme do pánve a promícháme tak, aby bylo vše promaštěno. Pokud je oleje málo, dolijeme. Důkladně osolíme a smažíme pod poklicí, často mícháme. Když je vše krásně osmažené, brambory měkké a zlaťoučké, odstavíme, slijeme přebývající olej (třeba přes cedník).
Podáváme jak samotné, tak jako vynikající přílohu. Olivový olej, který zbyde, je možné znovu použít (raději tedy ne do salátu).
Rychlé, snadné, vynikající, tradiční španělský recept.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou