Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme. Očištěný špenát několik minut povaříme a necháme okapat. Posekaný česnek dusíme spolu se špenátem na lžíci másla asi 4 minuty, osolíme, opepříme. Brambory podélně rozpůlíme a trochu vydlabeme. Polovinu brambor naplníme špenátem a na kostičky nakrájeným sýrem, druhou polovinou je přikryjeme. Brambory ovineme plátkem slaniny. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme 2 lžíce másla a olej a brambory potřeme. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 15 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena