Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme. Očištěný špenát několik minut povaříme a necháme okapat. Posekaný česnek dusíme spolu se špenátem na lžíci másla asi 4 minuty, osolíme, opepříme. Brambory podélně rozpůlíme a trochu vydlabeme. Polovinu brambor naplníme špenátem a na kostičky nakrájeným sýrem, druhou polovinou je přikryjeme. Brambory ovineme plátkem slaniny. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme 2 lžíce másla a olej a brambory potřeme. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 15 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)