Oloupané brambory nakrájíme na tenká půlkolečka, cibuli na kroužky, kuřecí maso na kostičky. Menší zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme půlkolečky brambor, které osolíme a opepříme. Poklademe je vrstvou lehce vymačkaného kysaného zelí, cibulí a masem.
Vrstvy střídáme do spotřebování všech surovin. Zalijeme jogurtem, posypeme troškou strouhaného sýra a upečeme.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové