Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.
Cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme na 1/3 tuku, zalijeme vlažnou vodou a vložíme připravené maso. Dusíme do měkka.
Maso vyjmeme a štávu zahustíme zásmažkou z prosáté mouky. Přidáme rajčatový protlak, mléko a provaříme nejméně 20 minut. Poté dáme smetanu a krátce povaříme. Přecedíme přes hustý cedník a je hotovo.
Na talířku posypeme nakrájenou okurkou a hráškem. Musím z vlastní zkušenosti říct, že je to výborný nedělní oběd a pokrm si tak zamilujete, že se stane vaším oblíbeným.
Příloha je nejlepší klasický houskový knedlík, ale výborné jsou i těstoviny.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany