Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.
Cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme na 1/3 tuku, zalijeme vlažnou vodou a vložíme připravené maso. Dusíme do měkka.
Maso vyjmeme a štávu zahustíme zásmažkou z prosáté mouky. Přidáme rajčatový protlak, mléko a provaříme nejméně 20 minut. Poté dáme smetanu a krátce povaříme. Přecedíme přes hustý cedník a je hotovo.
Na talířku posypeme nakrájenou okurkou a hráškem. Musím z vlastní zkušenosti říct, že je to výborný nedělní oběd a pokrm si tak zamilujete, že se stane vaším oblíbeným.
Příloha je nejlepší klasický houskový knedlík, ale výborné jsou i těstoviny.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky