Bratislavská roštěná

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • celer
    • sůl
    • mrkev
    • hladká mouka
    • mléko
    • smetana
    • hovězí maso roštěnec
    • tuk
    • sterilovaný hrášek
    • okurka
    • rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.
  • Cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme na 1/3 tuku, zalijeme vlažnou vodou a vložíme připravené maso. Dusíme do měkka.
  • Maso vyjmeme a štávu zahustíme zásmažkou z prosáté mouky. Přidáme rajčatový protlak, mléko a provaříme nejméně 20 minut. Poté dáme smetanu a krátce povaříme. Přecedíme přes hustý cedník a je hotovo.
  • Na talířku posypeme nakrájenou okurkou a hráškem. Musím z vlastní zkušenosti říct, že je to výborný nedělní oběd a pokrm si tak zamilujete, že se stane vaším oblíbeným.
  • Příloha je nejlepší klasický houskový knedlík, ale výborné jsou i těstoviny.
Zařazení: Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: