Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.
Cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme na 1/3 tuku, zalijeme vlažnou vodou a vložíme připravené maso. Dusíme do měkka.
Maso vyjmeme a štávu zahustíme zásmažkou z prosáté mouky. Přidáme rajčatový protlak, mléko a provaříme nejméně 20 minut. Poté dáme smetanu a krátce povaříme. Přecedíme přes hustý cedník a je hotovo.
Na talířku posypeme nakrájenou okurkou a hráškem. Musím z vlastní zkušenosti říct, že je to výborný nedělní oběd a pokrm si tak zamilujete, že se stane vaším oblíbeným.
Příloha je nejlepší klasický houskový knedlík, ale výborné jsou i těstoviny.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa