Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme rozkrájená rajčata (nebo protlak) a uvedeme do varu. Vložíme maso, přidáme rozkrájenou papriku, kousek citronu (omyté kolečko) a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, omáčku zjemníme smetanou, provaříme a procedíme. Do omáčky dáme lehce povařenou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené okurky a hrášek. Opět jen krátce povaříme a je hotovo. Vložíme maso nakrájené na plátky.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.