Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme rozkrájená rajčata (nebo protlak) a uvedeme do varu. Vložíme maso, přidáme rozkrájenou papriku, kousek citronu (omyté kolečko) a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, omáčku zjemníme smetanou, provaříme a procedíme. Do omáčky dáme lehce povařenou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené okurky a hrášek. Opět jen krátce povaříme a je hotovo. Vložíme maso nakrájené na plátky.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou