Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a jíšku, dochutíme solí a majoránkou, povaříme a podáváme.
Jíšku můžeme připravit i se smaženou cibulkou, polévku můžeme dochutit česnekem.
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc. Druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí.…
více o Hrstková polévka z Hané
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella