Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a jíšku, dochutíme solí a majoránkou, povaříme a podáváme.
Jíšku můžeme připravit i se smaženou cibulkou, polévku můžeme dochutit česnekem.
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc. Druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí.…
více o Hrstková polévka z Hané
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou