Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou najemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou. Zalijeme vodou a přidáme Masox, kmín, pepř a špetku soli. Přidáme 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a necháme projít varem. Na zbytku sádla si opražíme na kostičky nakrájený chléb a poté vkládáme společně se strouhaným sýrem společně do talíře s polévkou.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu