Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na kostky nakrájeným neoloupaným jablkem, nahrubo nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenou mrkví a celerem. Posypeme velkou špetkou tymiánu. Dostatečně podlité dusíme v troubě – přikryté. Obracíme a poléváme výpekem, až je maso téměř měkké. Zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a odkryté dopečeme.
S bramborem šťouchaným s pažitkou nebo pórkem to nemá chybu. Takto upraveného králíka jsem jedla v Bretani – Francouzi k němu jedli jejich pečivo. Doplnila jsem českou verzi ze zbytků. Směs cibule a jablek rozmixuji a trochu rozředím mlékem s moukou a povařím. Se zbytky masa a houskovým knedlíkem je ještě jedno jídlo – všednodenní.
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě
V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do…
více o Rychlá polévka s nudlemi
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou