Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na kostky nakrájeným neoloupaným jablkem, nahrubo nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenou mrkví a celerem. Posypeme velkou špetkou tymiánu. Dostatečně podlité dusíme v troubě – přikryté. Obracíme a poléváme výpekem, až je maso téměř měkké. Zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a odkryté dopečeme.
S bramborem šťouchaným s pažitkou nebo pórkem to nemá chybu. Takto upraveného králíka jsem jedla v Bretani – Francouzi k němu jedli jejich pečivo. Doplnila jsem českou verzi ze zbytků. Směs cibule a jablek rozmixuji a trochu rozředím mlékem s moukou a povařím. Se zbytky masa a houskovým knedlíkem je ještě jedno jídlo – všednodenní.
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem