Bretaňský králík

2.71

hodnoceno: 21
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • celer
    • sůl
    • mrkev
    • 50
      g slanina
    • pepř mletý
    • králík
    • 3
      ks jablka kyselá

Postup přípravy receptu

  • Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na kostky nakrájeným neoloupaným jablkem, nahrubo nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenou mrkví a celerem. Posypeme velkou špetkou tymiánu. Dostatečně podlité dusíme v troubě – přikryté. Obracíme a poléváme výpekem, až je maso téměř měkké. Zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a odkryté dopečeme.
  • S bramborem šťouchaným s pažitkou nebo pórkem to nemá chybu. Takto upraveného králíka jsem jedla v Bretani – Francouzi k němu jedli jejich pečivo. Doplnila jsem českou verzi ze zbytků. Směs cibule a jablek rozmixuji a trochu rozředím mlékem s moukou a povařím. Se zbytky masa a houskovým knedlíkem je ještě jedno jídlo – všednodenní.
Zařazení: Králičí

Podobné recepty

Doporučujeme