Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné – nevyhazujeme!
Brambory taky nakrájíme na plátky o síle 5 mm, eidam najemno nastrouháme.
Do pekáče z jenského skla naskládáme nejdřív brambory – asi tak jako došky na střeše, na ně rozložíme brokolici.
Ve větším hrnku rozšleháme vejce, přidáme trochu mléka, část nastrouhaného sýra, pepř, sůl, popř. trochu strouhaného muškátového oříšku a dobře vidličkou rozmícháme. Nalijeme na brambory s brokolicí.
Přiklopíme a pečeme v rozehřáté troubě (na 180 °C) do změknutí košťálů brokolice.
Sundáme poklop, posypeme zbylým eidamem a krátce zapečeme – až se sýr rozteče.
Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na…
více o Zapečená brokolice do remosky
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem