Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné – nevyhazujeme!
Brambory taky nakrájíme na plátky o síle 5 mm, eidam najemno nastrouháme.
Do pekáče z jenského skla naskládáme nejdřív brambory – asi tak jako došky na střeše, na ně rozložíme brokolici.
Ve větším hrnku rozšleháme vejce, přidáme trochu mléka, část nastrouhaného sýra, pepř, sůl, popř. trochu strouhaného muškátového oříšku a dobře vidličkou rozmícháme. Nalijeme na brambory s brokolicí.
Přiklopíme a pečeme v rozehřáté troubě (na 180 °C) do změknutí košťálů brokolice.
Sundáme poklop, posypeme zbylým eidamem a krátce zapečeme – až se sýr rozteče.
Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na…
více o Zapečená brokolice do remosky
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou