g
šunka
nebo sterilovaná zelenina, pokud chceme mít roládu bezmasou
60
g
máslo
25
g
hladká mouka
200
g
zakysaná smetana
80
g
sýr
dle chuti
Roláda
sůl
1
lžička
hořčice plnotučná
4
ks
vejce
větší
pepř mletý
1
ks
brokolice
nebo květák (500g)
1
špetka
muškátový oříšek
150
g
sýr
pečící papír
Postup přípravy receptu
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se žloutky, sýrem, muškátovým oříškem, hořčicí a pepřem. Pak zlehka vmícháme sníh z bílků a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě pečeme na střední teplotu cca 20 minut. Upečený plát překlopíme na utěrku, sloupneme opatrně papír a potřeme sýrovou směsí, kterou jsme si připravili během pečení rolády.
Směs na potření: Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a krátce ji osmažíme. Pak nalijeme smetanu a za stálého míchání prohřejeme. Asi po minutě přidáme sýr, zamícháme a odstavíme. Poté vmícháme i šunku nebo okapanou zeleninu (hrášek, kukuřice, mrkev, paprika...).
Natřený korpus pevně svineme a dáme vychladit zabalený ve fólii nebo alobalu.
Podáváme jako slaný předkrm nebo chuťovku s čerstvou zeleninou.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci