g
šunka
nebo sterilovaná zelenina, pokud chceme mít roládu bezmasou
60
g
máslo
25
g
hladká mouka
200
g
zakysaná smetana
80
g
sýr
dle chuti
Roláda
sůl
1
lžička
hořčice plnotučná
4
ks
vejce
větší
pepř mletý
1
ks
brokolice
nebo květák (500g)
1
špetka
muškátový oříšek
150
g
sýr
pečící papír
Postup přípravy receptu
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se žloutky, sýrem, muškátovým oříškem, hořčicí a pepřem. Pak zlehka vmícháme sníh z bílků a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě pečeme na střední teplotu cca 20 minut. Upečený plát překlopíme na utěrku, sloupneme opatrně papír a potřeme sýrovou směsí, kterou jsme si připravili během pečení rolády.
Směs na potření: Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a krátce ji osmažíme. Pak nalijeme smetanu a za stálého míchání prohřejeme. Asi po minutě přidáme sýr, zamícháme a odstavíme. Poté vmícháme i šunku nebo okapanou zeleninu (hrášek, kukuřice, mrkev, paprika...).
Natřený korpus pevně svineme a dáme vychladit zabalený ve fólii nebo alobalu.
Podáváme jako slaný předkrm nebo chuťovku s čerstvou zeleninou.
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies