Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky (od každého opravdu jen trochu), stroužek česneku rozkrojíme na 1/2 a dáme do cca 1,5–2 l vody vařit do měkka.
V druhém hrnci rozpustíme kousek másla s olivovým olejem a zpěníme 1/2 cibule a stroužek česneku na drobno nakrájené.
Do hrnce se zpěněnou cibulkou a česnekem nalijeme vývar se zeleninou a rozmixujeme. Přidáme zeleninový bujon a necháme ještě asi 15 minut povařit. Opepříme, případně dochutíme polévkovým kořením (např. Podravka). Pokud přidáváme polévkové koření, povaříme ještě cca 5 minut. Poté vypneme a přilijeme smetanu.
Podáváme posypané nasekanou petrželkou a osmaženým na kostičky nakrájeným bílým pečivem.
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min…
více o Špenátové palačinky od Teri