Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky (od každého opravdu jen trochu), stroužek česneku rozkrojíme na 1/2 a dáme do cca 1,5–2 l vody vařit do měkka.
V druhém hrnci rozpustíme kousek másla s olivovým olejem a zpěníme 1/2 cibule a stroužek česneku na drobno nakrájené.
Do hrnce se zpěněnou cibulkou a česnekem nalijeme vývar se zeleninou a rozmixujeme. Přidáme zeleninový bujon a necháme ještě asi 15 minut povařit. Opepříme, případně dochutíme polévkovým kořením (např. Podravka). Pokud přidáváme polévkové koření, povaříme ještě cca 5 minut. Poté vypneme a přilijeme smetanu.
Podáváme posypané nasekanou petrželkou a osmaženým na kostičky nakrájeným bílým pečivem.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku