Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky (od každého opravdu jen trochu), stroužek česneku rozkrojíme na 1/2 a dáme do cca 1,5–2 l vody vařit do měkka.
V druhém hrnci rozpustíme kousek másla s olivovým olejem a zpěníme 1/2 cibule a stroužek česneku na drobno nakrájené.
Do hrnce se zpěněnou cibulkou a česnekem nalijeme vývar se zeleninou a rozmixujeme. Přidáme zeleninový bujon a necháme ještě asi 15 minut povařit. Opepříme, případně dochutíme polévkovým kořením (např. Podravka). Pokud přidáváme polévkové koření, povaříme ještě cca 5 minut. Poté vypneme a přilijeme smetanu.
Podáváme posypané nasekanou petrželkou a osmaženým na kostičky nakrájeným bílým pečivem.
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě