3.11
Brokolici si uvaříme doměkka se solí a pepřem ve vodě. Kolik vody, tolik polévky. Než brokolice změkne, přidáme… více o Brokolicová polévka se smetanou
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,… více o Brokolicová polévka s pórkem
Na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme česnek a rozebrané růžičky brokolice. Zalijeme litrem vody, dáme kostku… více o Brokolicová polévka
Ušetřit při vaření čas a peníze za energie bylo v minulosti, stejně jako dnes, velké téma. K… Celý článek
Květák je velmi všestranná a variabilní zelenina a jedním z oblíbených způsobů, jak s ním lze… Celý článek
Opravdu musíte vynechat večeři, abyste zhubli? Vůbec ne! Při hubnutí je každé jídlo důležité,… Celý článek
Cibule je zelenina nepostradatelná nejen při vaření. Je také výborným domácím prostředkem na… Celý článek
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno a přidáme s vejcem a… více o Linecké bábovičky
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.… více o Citrónovo-vanilkový pudink
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, třemi čtrvrtinami vyplníme dno dortové formy. Potom oloupeme jablka a nakrájíme… více o Jablková sněhová mňamka
Nožky žampionů oddělíme od kloboučků. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli… více o Plněné žampiony s nivou
V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a… více o Jemný hořčicový krém
Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše… více o Čabajková pomazánka
Mírně osolené rybí flé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně a vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a rozmícháme. Poté přidáme mascarpone. Vše smícháme. Bílky… více o Dezert Tiramisu
Sušenky i ořechy umeleme nebo nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Z hmoty tvarujeme oválky,… více o Rychlá kávová zrna
Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou… více o Áni slaný štrůdl
Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem… více o Bramboračka ze strouhaných brambor
Při teplotě 200 stupňů necháme v troubě na 20 minut opéct hovězí kosti. Na dně hrnce do tmava opečeme rozpůlenou cibuli… více o Hovězí vývar