Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vroucí vodou a necháme cca 5–10 minut povařit (nemá být ani tvrdá, ale ani příliš rozvařená). Vychladnutou brokolici rozmačkáme vidličkou nadrobno.
Přidáme vejce, nastrouhanou Nivu a vytvarujeme malé okrouhlé karbanátky, které obalíme ve strouhance. Nesolíme, aby vynikla chuť brokolice a Nivy.
Na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran.
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě