Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vroucí vodou a necháme cca 5–10 minut povařit (nemá být ani tvrdá, ale ani příliš rozvařená). Vychladnutou brokolici rozmačkáme vidličkou nadrobno.
Přidáme vejce, nastrouhanou Nivu a vytvarujeme malé okrouhlé karbanátky, které obalíme ve strouhance. Nesolíme, aby vynikla chuť brokolice a Nivy.
Na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran.
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná