Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vroucí vodou a necháme cca 5–10 minut povařit (nemá být ani tvrdá, ale ani příliš rozvařená). Vychladnutou brokolici rozmačkáme vidličkou nadrobno.
Přidáme vejce, nastrouhanou Nivu a vytvarujeme malé okrouhlé karbanátky, které obalíme ve strouhance. Nesolíme, aby vynikla chuť brokolice a Nivy.
Na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran.
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem