Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vroucí vodou a necháme cca 5–10 minut povařit (nemá být ani tvrdá, ale ani příliš rozvařená). Vychladnutou brokolici rozmačkáme vidličkou nadrobno.
Přidáme vejce, nastrouhanou Nivu a vytvarujeme malé okrouhlé karbanátky, které obalíme ve strouhance. Nesolíme, aby vynikla chuť brokolice a Nivy.
Na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran.
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami